Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda pepparkaksrutor

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En god långpannekaka med pepparkakssmak både i själva kakan och i glasyren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandeln och de torra ingredienserna varvat med vätskan. Rör smeten jämn.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 15 minuter.
  4. Smält matfettet till glasyren. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Tillsätt mjölken och rör så smeten blir slät. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar. Bred ut glasyren över kakan. Låt kallna. Strö riven vit choklad över kakan och skär upp i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • ingsa 8 november 2011

    Mycket goda rutor inte för söta helt perfekta.

  • PaulaPudding 9 november 2011

    Hur många grader ska kakan gräddas i?

  • receptbok 10 november 2011

    Gräddningstid?

  • suss_b 11 november 2011

    Sännande med chokladglasyr men kan tänka mig att det blir gott med samma glasyr som man har på morotskaka :)

  • emaxen 17 november 2011

    Tack för ett gott recept, saknade ugnstemp men som van i köket blev det 175 grader mitt i ugnen. Full pott i betyg. Som andra skrev inte för söt utan precis lagom. emaxen

  • turbosnuttis 25 november 2011

    Gradantal??

  • mafia 25 november 2011

    175-200 grader. Slarv av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.