En god långpannekaka med pepparkakssmak både i själva kakan och i glasyren.
Instruktioner
- Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandeln och de torra ingredienserna varvat med vätskan. Rör smeten jämn.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 15 minuter.
- Smält matfettet till glasyren. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Tillsätt mjölken och rör så smeten blir slät. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar. Bred ut glasyren över kakan. Låt kallna.
Strö riven vit choklad över kakan och skär upp i bitar.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda rutor inte för söta helt perfekta.
Hur många grader ska kakan gräddas i?
Gräddningstid?
Sännande med chokladglasyr men kan tänka mig att det blir gott med samma glasyr som man har på morotskaka :)
Tack för ett gott recept, saknade ugnstemp men som van i köket blev det 175 grader mitt i ugnen. Full pott i betyg. Som andra skrev inte för söt utan precis lagom. emaxen
Gradantal??
175-200 grader. Slarv av mig.