Ett gott matbröd som man gjorde förr. Detta är ett recept som för tillfället är inne på sjunde generationen i vår familj. Beprövat alltså.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Var väldigt enkelt att göra med maskin, har gjort det två gånger och har blivit väldigt bra båda gångerna, luftigt men ändå tungt. Råkade göra bröden för tjocka andra gången men bortsett från att det vart tjockare bröd var det ingen skillnad. Kan även tilllägga att jag inte dricker mjölk men det fungerade lika bra med torrmjölk+vatten. Skall även ta och testa att byta ut smöret mot olja, mer lätthanterligt enligt min åsikt. Men tack för ett top recept som kommer bli en klassiker hemma hos mig.
Vilken typ av kryddor är brödkryddor? Är det här ett ok GI bröd (med tanke pa ragen, fast sirap är kanske inte sa bra...)?
Om brödet är ok som GI kan inte jag svara på. MEN.... Brödkryddor du kan använda är anis, fänkål, kummin, pommerans eller varför inte en blandning av ett par olika. Brödkryddor du köper färdigt i påse brukar vara en blandning av lika delar anis och fänkål.
Tack för ett bra recept dom blev lyckade.
Detta låter som en vanligt gott och lättbakat bröd. Detta ska jag prova snart.
Hej Britten ! Vi har också ett gott brödrecept som har bakas i många år till jul, det påminner om ditt med det är svagdricka som vätska i den. /,5 dl svagdricka, 675 gr rågsikt, 750 gr vetemjöl (tillsammans 1,4 kg) 5 pomeransskal, 2msk anis- fänkål, 75gr margarin, 60 gr jäst, 1 tsk salt gräddas i 200 grader 20-30 min penslas med sirapsvatten mot slutet . Det blir 4 stora limpor, en riktig klassiker inför julen.