Väldigt goda och lättbakade lusseflätor.
Ingen jäsning behövs.
Blir 2 flätor eller en stor krans.
Instruktioner
- Deg:
Smula jästen i degbunken. Smält smöret och häll i mjölken och låt det bli fingervarmt, häll det över jästen så den löser sig. Blanda i ägg, socker, vaniljsocker och saffran. Tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg.
- Fyllning:
Smält smöret och blanda i socker och den malda mandeln/nötterna. Ställ kallt några minuter.
- Dela degen i två lika delar (flätor) eller ha den som den är (stor krans). Kavla till en rektangulär platta och bred fyllningen på, rulla ihop och klipp jack i mitten och vik flikarna åt höger/vänster.
- Lägg dem på bakplåt och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. Man kan även garnera flätorna med russin.
- Grädda i 225 grader, ca 15 minuter på undre falsen.
Publicerat den
2 december 2008
Skriv kommentar