Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda saffransflätor

 
Skriv ut

Väldigt goda och lättbakade lusseflätor. Ingen jäsning behövs. Blir 2 flätor eller en stor krans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smula jästen i degbunken. Smält smöret och häll i mjölken och låt det bli fingervarmt, häll det över jästen så den löser sig. Blanda i ägg, socker, vaniljsocker och saffran. Tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  2. Fyllning: Smält smöret och blanda i socker och den malda mandeln/nötterna. Ställ kallt några minuter.
  3. Dela degen i två lika delar (flätor) eller ha den som den är (stor krans). Kavla till en rektangulär platta och bred fyllningen på, rulla ihop och klipp jack i mitten och vik flikarna åt höger/vänster.
  4. Lägg dem på bakplåt och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. Man kan även garnera flätorna med russin.
  5. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter på undre falsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.