Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda snibbar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda snibbar, som passar på ett buffe´bord eller till en god soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt ägget. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Spara lite mjöl till utbakningen. Rör ner jästblandningen och salt i mjölet och arbeta ihop degen.
  2. a upp degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x30 cm stor. Bred på smöret, som bör vara rumstempererat.
  3. Vik deglängderna i tre delar och skär i snibbar. Lägg snibbarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa övertäckta i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  4. Pensla snibbarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader tills de fått fin färg ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.