- Serverar: 20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Goda snibbar, som passar på ett buffe´bord eller till en god soppa.
Instruktioner
- Rör ut jästen i mjölken och tillsätt ägget. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Spara lite mjöl till utbakningen. Rör ner jästblandningen och salt i mjölet och arbeta ihop degen.
- a upp degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x30 cm stor. Bred på smöret, som bör vara rumstempererat.
- Vik deglängderna i tre delar och skär i snibbar. Lägg snibbarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa övertäckta i rumstemperatur i ca 2 timmar.
- Pensla snibbarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader tills de fått fin färg ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Publicerat den
4 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar