Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda viltfärsbiffar med svampsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan grillas eller stekas i stekpanna allt efter säsong

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med kryddorna till en jämn smet. Runda stora köttbullar som sen trycks ut i hamburgerpress. Stek dem i stekpanna eller grilla dem. Om man grillar kan man smörja med lite olja så det inte fastna eller också använda "grillduk" som är för fisk.
  2. Såsen: Stek svampen tillsätt kryddorna och buljongtärning eller fond. Sen dit med grädden och till sist whiskyn eller konjaken.
  3. Serveras med kokt potatis och valfria grönsaker. Man kan även ugnssteka potatis, palsternacka, morötter och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.