Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste äppelkakan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lättbakad och omtyckt. Ska gärna vara lite kladdig i mitten när den tas ut för då blir den härligt seg. Godast samma dag som den är bakad.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant som rymmer cirka 2 liter. Täck ytan med tunna äppelklyftor och pudra över med kanel. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i 40-50 minuter. Är kakan lite kladdig i mitten så blir den extra seg och god.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kilu 14 februari 2011

    Hej! Jag har gjort din äppelkaka och den var jättegod. Det blev lagom tunn botten. Det är inte gott när det är för mycket "typ" sockerkaka. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.