Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste auberginegratängen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supernyttig och god gratäng, servera med en stor sallad!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skära auberginen i 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och strö salt över. Låt stå ett tag så vätskan går ur. Torka av med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Fräs lök och vitlök mjuka, häll på krossade tomater, grönsaksbuljong, och kryddor. Koka sedan ihop (ju längre desto godare). Varva tomatsåsen med auberginen och fetaost, avsluta med fetaost på toppen samt sesamfrön. In i ugnen på 200 grader i ca 35-45 minuter, tills osten fått en fin färg. Servera med blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.