Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste brödet!

(14 kommentarer)  
Godaste brödet! Godaste brödet!
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Sund, nyttigt, gott, mättnadskänsla - allt på en gång! Brödet som inte behöver jäsa!! Perfekt GI-bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela upp i 2 bakpappersklädda långformar och grädda i 150-175 grader i ca 2 timmar.
  2. Ingredienserna kan varieras så långt du vill. Tillsätt pumpakärnor, torkade aprikoser eller russin om du föredrar det. Du kan enkelt plocka bort något om du inte finner det i affären och öka på mängden av något annat istället. Prova dig fram till du hittar din favoritmodell!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Låter väldigt spännande :)

  • Maahl 9 december 2008

    Jag hade mörk sirap i och 2 dl sultanrussin. Blev supersmarrigt - nästan som fruktkaka :) Men nästa gång smörar och bröar jag formen istället, fick problem med att få av bakplåtspappret.

  • Sassa_k 6 mars 2009

    Det här brödet är fantastiskt, så gott! Det kommer att bakas ofta här hemma!

  • Liea 23 mars 2009

    Åh vad gott det lät! Ska jag testa nästa gång det blir brödbak...

  • bikbok 12 juni 2009

    Håller med de andra, det låter smarrigt tror även att torkade aprikoser och hasselnötter hade varit gott i.

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Men snälla du, mer nyttigt o gott får man leta (förgäves skulle jag kanske säga) efter. Kunde jag, skulle du få 6 poäng, men 5 är väl inte fy skam, ha ha .Lennart.

  • Rattatouille 17 november 2009

    DETTA BRÖD ÄR DET GODASTE JAG ÄTIT!!! Supergott inget snack om saken!! Heter brödet ngt speciellt??

  • Mistys 10 januari 2010

    Varför är det två olika bilder??? Mitt bröd blev som det mörkare. Likt en kladdkaka! Inte alls som det ljusa jag såg när jag valde att baka brödet. Det såg relativt ljust och lite luftigare än vad jag fick. Mitt blev som sagt som den mörka. Smaken var väl OK men nja ingen hit i vår familj tyvärr.

  • anatilde 11 februari 2010

    Jättegott ! men varför baka med papper i botten, som var svårt att få bort. Ska pröva igen med smord form.

  • leire 12 maj 2010

    Godaste brödet? Nä, kan inte få till att detta var någon höjdare. På en liter fil är det 4 dl mjöl. Övriga ingredienser absorberar inte vätska spec. bra. Finns andra rec. med t.ex 8 dl fil och 7 dl mjöl. Gräddade i 2 tim och trodde det var klart. Det fick kallna och jag skar itu en limpa. De var degig inuti. Gräddade 1 timme till och kollade. Fortfarande degig. Har nu på morgonen gräddat 1 timme till. Vet inte hur det ser ut nu. Det var heller inte spec. gott. Det smakade som osaltad gröt som kokas på grövre krosssäd. Kan receptet vara rätt? Skulle vara intressant att prova med mera mjöl och mindre grovkross och frö. Intressant med flera kommentarer. Vänligen Leire

  • leccrot55 5 juni 2010

    Långformar i detta fall: 1½ l -formar. Bakplåtspapper i formarna olämpligt - svårt att avlägsna. Bättre att smöra/bröa. 2 timmars gräddning kan vara väl lite - prova !

  • annikahelsingborg 9 september 2011

    Supergott!!!!

  • LindaLunda 14 januari 2012

    Perfekt GI bröd med så mycket sirap? Linda

  • bert58 13 januari 2013

    Jag gjorde lite ändringar.ökade mjölmängden med 2-3 dl, lade i 3 msk brödkrydda samt hade brödet 2.5 tim i ugn. Sista halvtimmen la jag folie på brödet så det inte skulle bli bränt. Använde vanlig ljus sirap. Brödet blev väldigt saftigt och gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.