Detta recept fick jag av en kock i USA i början av 80-talet. Hittills har jag inte stött på en godare variant av dressingen och den är flitigt önskad bland släkt och vänner som kommer på besök.
Instruktioner
- Krutonger; Skär brödet i tärningar och stek länge på låg värme i en stekpanna i olivolja alternativt i ugnen. Krutongerna skall bli hårda och knapriga men inte brända.
- Parmesan; Riv
- Sallad; Tvätta och torka salladen, helst i salladsslunga då den blir krispigare. Bryt i mindre bitar.
- Dressing; I en mixer läggs pressad vitlök, mosade sardellfiléer, äggula, vinäger, senap. Kör mixern och tillsätt oljan i en stråle. Dressingen skall bli som majonnäs i konsistensen. Salta och peppra.
- Vid servering så läggs sallad, en del av krutongerna och en del av parmesaosten (samt champinjoner och bacon om så önskas) i en skål. Blanda väl. Strö krutonger och riven parmesan över salladen.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj, vad gott det var. Vi hade kyckling till och det blev jättebra. Vi uteslöt svampen men hade helt klart knaperstekt bacon till. Dressingen blev jättegod. Detta kommer vi garanterat att ha igen och allra helst nu till sommaren. MUMS!!
Har sökt med ljus och lykta efter den perfekta ceasarsalladen OCH HÄR KOM DEN!
God dressing! Minskade dock mängden vinäger till 1 msk, tyckte det räckte. Tack för gott recept!
Ska det inte vara kyckling i en klassisk Cesarsallad?