Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste chokladbollarna

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 30 portioner
 • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Egenknåpat recept som ger smakrika chokladbollar med perfekt konsistens. Recept: Carina Innings Foto: Carina Innings

Ingredienser

Instruktioner

 1. Se till att smöret är rumstempererat och lägg det i en skål med övriga ingredienser. Kör med elvisp i 15-20 minuter. Låt smeten stelna i kylskåp, så att de går att rulla.
 2. Temperera (eller fusktemperera) mörk choklad och låt svalna en liten stund, här passar Marabou mörk choklad bra. Häll kokos i en skål. Rulla alla chokladbollarna. Ta lite smält choklad i handflatan, ca en tesked, och rulla en av bollarna i handen så den blir täckt av choklad. Rulla den sen i kokos och lägg på bricka med smörpapper eller bakplåtspapper. Låt chokladbollarna stelna i kylskåp innan de läggs i täta burkar. De håller sig ett par veckor i kylskåp men går även utmärkt att frysa in.
 3. Så här fusktempererar jag För att chokladen ska bilda ett knäckigt hölje runt chokladbollen behöver den tempereras men i detta fall brukar det räcka med en fusktemperering. Börja med att finhacka chokladen med en brödkniv och smält ca 2/3 av den på låg/mellan effekt i mikron. Rör sedan ordentligt med en sked så att alla chokladbitar smälter innan du häller i den kvarvarande hackade chokladen. Fortsätt röra tills all choklad har smält, vispa inte för då bildas luftbubblor. Fortsätt röra en stund tills du känner att chokladen har svalnat något. Nu ska chokladen upp några grader i temperatur igen och jag kör ca 10-15 sekunder på 400 w i mikron, beroende på hur mycket choklad det är. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • lippe 11 juni 2014

  Detta var nog dom godaste bollarna ever :-) 5 stjärnor +++ Tack för ett jättegott recept :-D

 • Smurf 29 november 2017

  Fan skit äkligt!!! 9999999999999999- i poeng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.