Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste fisksoppan

Fisksoppa är en riktig festrätt som uppskattas av de allra flesta – ja, förutom de som är fisk- och skaldjursallergiker förstås. Det är en soppa med mycket smak där tillbehör som hemgjord aioli och ett rykande färskt brytbröd höjer rätten ytterligare en nivå. Vilken är då den godaste fisksoppan? Vissa föredrar en klassisk fransk bouillabaise – en riktigt god fisksoppa med saffran, vitt vin, fisk, skaldjur och grönsaker i en rykande komposition. Andra skulle säga att den godaste fisksoppan är gjord på kräftost eller annan liknande mjukost. Det blir en gudomligt krämig soppa med mycket sälta och smak. Vilken fisksoppa du än tycker är godast hittar du en mängd recept på Matklubben.se att variera mellan!


Skala och strimla morötterna. Skär paprikan i mindre bitar och skiva purjolöken tunt. Hetta upp en klick smör i en kastrull och fräs grönsakerna lätt. Pudra över curryn och rör om. Häll på buljonge...

30 min
4

Blanda äggulor, citronsaft, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll crème fraichen i en annan bunke. Strila ner oljan under kraftig omrörning i crème fraichen. Rör ner ägguleblandningen. För...

4-6
1

Smält smöret i en vid gryta. Ta fänkålen, purjolöken, tomaterna, paprikan och vitlöken, ej potatisen. Hacka dem i lagom bitar och fräs dem en liten stund i smöret. Ta upp dem och lägg dem i en skål t...

1 h
4
15

• Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken. • Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig. • Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en stund. • Tillsätt...

30 min
4
10

Fräs lökarna i smör och curry. Tillsätt paprika, vatten, buljongtärning och torsk. Låt sjuda ett par minuter. Blanda majsenamjöl med med mjölk och grädde, häll i soppan och låt koka upp. Smaks...

4

Skala och hacka moroten och palsternackan. Hacka löken, fänkålen och vitlöken. Tärna fisken i 2 cm stora bitar. Fräs alla grönsaker i en kastrull med smör och tillsätt timjan och saffran. Häll i vin,...

4

Hacka lök och vitlök. Skala och hacka moroten. Fräs i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomatkross och koka ihop ca 10 minuter. Tillsätt saffran, buljong och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 15 min...

4

Värm vattnet, häll det över olja, salt, sirap och ev olika frön. Tillsätt mjöl och torrjäst. Rör ihop degen i köksmaskin. Det brukar ta runt 5 min och när degen släpper från kanterna är det bra.Låt de...

30

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock...

58

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt ägget, margarin och varm mjölk lite i taget . Vispa med elvisp och smaka av...

1 h
2-3
49

Skölj kycklingen och torka av den. Dela kycklingen i portionsbitar. Om du använder kycklingfilé dela dessa i större bitar. Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över kycklingbitarna i en...

4
48

Blanda majonnäs och crème fraiche. Finhacka äpplen och lök. Tillsätt majsen, rör om smaksätt med salt och peppar. Smakar ännu bättre dagen efter. Bara ät och njut till grillat....

10 min
4-6
29

Smula jästen i en bunke. Häll på den kalla mjölken och oljan. Blanda tills jästen löser sig (jag använder en vanlig handvisp). Blanda ner fiberhusk, fibrex, boveteflingor, honung (jag brukar ta lit...

27

Smält ingredienserna till pajskalet i en kastrull. Rör ihop crèeme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker. Tillsätt bären sist och häll ut i formen. Grädda tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter...

27

Blanda ägget, löken, grädden, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde och smaka av så det är lagom med salt...

4
26

Ugn 175º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och s...

23

Smält smöret. Häll i mjölken och värm upp till 37 grader (fingervarmt). Smula i jästen i en degbunke och lös upp med lite av vätskan, rör tills den är helt upplöst. Tillsätt resten av vätskan, salt,...

2 h
40
22

Koka burgurn eller riset. Skiva falukorven, dela varje skiva i fyra delar. Stek korven i smör. Stek även den tärnade baconen. Häll upp bulgur/ris i en ugnsfast form. Över detta läggs den stekta kor...

6
22

Baka degen precis som när du gör en vanlig bulldeg! Torrjäst: Blanda torrjästen med övriga torra ingredienser. Smält smöret och värm tillsammans med mjölken till ca 40grader (lite över fingervarmt...

1 h 45 min
20
21

Mosa samman ost med crème fraiche, dragon, paprikapulver och pressad vitlök. Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Fäst samman med tandpetare. Panera sidorna på kotletter...

4
21

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela äpplen i klyftor. Ta bort kärnorna och lägg äppelklyftorna i vatten under tiden, så de inte mörknar. Rör smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig...

45 min
4-6
19

Börja med att koka äggen. (10 minuter). Medan du väntar på äggen så pressa ur så mycket vätska du kan från räkorna i lag och hacka dom lite. Finhacka purjo och rödlök. Blanda ihop alla ingredi...

20 min
3-4
19

Ägg och strösocker vispas pösigt. Vetemjöl och bakpulver blandas och rörs varsamt ner i äggblandningen tillsammans med smält avsvalnat smör. Smeten hälls i en smord och bröad rund form. Äppelklyfto...

45 min
8-10
16

Sätt på ugnen 175-200 grader. Vispa upp ägget och häll i ströbröd och svartpeppar samt påsen med fransk löksoppa. Rör ihop och tillsätt creme frache. Rör om det ordentligt och rör i köttfärsen....

1 h
4
16

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.