- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta är en super enkel och snabb, samt underbart god fisksoppa.
Den smakar som att det ligger massa jobb bakom, men tar endast ca 30 min att göra.
Instruktioner
- • Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken.
• Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig.
• Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och
basilika. Låt fräsa en stund.
• Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter.
• Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud
ca 15 min.
• Skär fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud
ytterligare ca 7 min.
• Skala räkorna. Tillsätt dem och ev. musslorna. Hetta
upp och servera genast.
Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd.
- Vitlöksmajonnnäs: Gräddfil
Majonnäs
Vitlök
Publicerat den
27 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod.
Supergod! Speciellt dagen efter =) Hade en halv påse saffran, det blev lagom. Annars tycker jag det blir för mycket lussebulle över det hela.
Sjukt god!
Smakar festlig! Dock kan man minska något på saffranet...
Helt gudomlig soppa!! Tycker inte man ska minska på saffranet, då smakade det inget saffran alls.
När någon skriver margarin i sitt recept, så åker det direkt. varför använda margarin när det finns smör?? Harry Boy
Lite kraskiga bitar morötter i var inte heller fel. Jättegott.
Kommer ta morötter och potatis i nästa gång för att göra den mer matig. Annars var smaken helt ok.
Hade i strimlade morötter också och använde pangasusfileér istället, blev grymt gott! Kommer definitivt att laga den igen!!
Tack för receptet. Fisksoppor är goda. Men denna var en i mängden av fisksoppor. Så vi kommer nog dessvärre inte köra denna igen.