Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste förrätten

Att starta middagen med en naggande god förrätt får smaklökarna att göra kullerbyttor och aptiten att bara vilja ha mer! Vilken som är den godaste förrätten är omöjligt att avgöra, men många skulle nog vara överens om att det ska vara en lätt och fräsch anrättning. Förrätten får gärna vara kall, till skillnad mot varmrätten som också ordet vittnar om. Den godaste förrätten skulle kunna innehålla räkor, kanske en räkcocktail eller en ceviche kan vara på sin plats här? Eller varför inte tänka sig att den godaste förrätten är vegetarisk? Krispiga grönsaker, en smakrik ost eller en len soppa. Det finns många tänkbara riktigt goda vegetariska förrätter!


Finfördela kavringen i matberedare eller riv den.Blanda brödsmulorna och smöret.Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Platta ut blandningen till en botten.Låt formen stå...

10-12
2

Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Salta och peppra lätt. Rosta pinjenötterna hastigt i torr panna. Str...

4
2

Skiva tomaterna och lägg upp på en tallrik eller litet fat. Skiva mozzarellan och skär i portionsbitar. Lägg ovanpå tomaterna. Skär basilikumbladen i mindre bitar. Smaken kommer då fram bättre. Lägg d...

5 min
4
2

Dela avokadorna, kärna ur och skala dem. Mosa avocadoköttet. Vispa fraichen så den blir fast och blanda med avokadon. Tillsätt citronsaft, hackad gräslök, salt och peppar. Lägg ut laxskivorna lite...

30 min
6
2

Skala räkorna och ställ kallt. Riv limeskalet. Mixa mangon och pressa i saften från limen, rör i limeskalet. Smaka av med salt och peppar. Strimla paprikan riktigt fint. Fördela hälften av mango...

8
2

Tvätta och skär av blasten från rödbetorna men inte ända ner till roten, spara ca 1 cm. Koka rödbetorna i lätt saltat vatten i 20-30 minuter, känn med sticka om de är klara. Häll grädden i en vid g...

50 min
4
2

Rör ihop gräddfil och majonnäs till en slät sås. Skiva crabstick i slantar. Finhacka champinjonerna. Strimla parmaskinkan. Riv den gula löken. Riv skalet från citronen. Pressa vitlöksklyftorna. Rör...

1 h 30 min
6-8
2

Skär haloumiosten i fyra bitar , fritera skivorna i olja ca 2 min på varje sida eller tills de blir guldbruna. dela tomaterna och skiva gurka och sallad och servera tillsammans med den friterade hal...

10 min
4
1

Spara räkor till garnering och hacka resten av räkorna grovt. Skala de kokta äggen och skär i mindre bitar. Tärna laxen. Blanda ägg, räkor, lax, gräslök ( spara 2 msk till garnering), dill, majonnäs,...

16
1

Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Rosta under tiden pinjenötterna i en upphettad torr stekpanna till de börjar få färg. Se till att skaka pannan då och då...

1

Koka rödbetorna 25-30 minuter med skal till de känns mjuka. Låt svalna och skala dem och skär i klyftor. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger och blanda med rucolan. Salta och peppra. Smula i osten....

35 min
4
1

Bryt bort den "träiga" nedre delen av sparrisen. Koka den spröda stjälken några minuter i vatten med lite socker, salt och citron. Linda in den avsvalnade sparrisen i varsin skiva skinka eller kalk...

4
1

Skala alla räkor och hacka dillen. Stek brödskivorna på en medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna på tallrikarna. (Går även bra att rosta dem i en brödrost.) Blanda ihop majonnäs...

15 min
4
1

Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar). Servera...

4
1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 3-4 små suffléformar eller andra ugnsformar med raka kanter ca 3 dl. Häll 2 dl vispgrädde i en bunke, knäck i äggen och ½ tsk salt samt svartpeppar. Vispa upp ordent...

45 min
3-4
1

Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Kavla ut degen och klä en smord pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten och låt degen...

4-6
1

En skiva formbröd (Skär av kanterna), Rosta lätt i en panna med olivolja. Förbered en röra med en ½ hackad rödlök, 3 msk Sour Supreme, 1 dl Alpro Yofi och 2 msk Caviart. Salta, peppra och dilla efter...

10 min
2
1

Skala räkorna. Trä upp räkorna på spetten. Rör samman dippsåsen. Smaka av. Fördela dippen i 12 portionsglas och sätt ner ett spett i varje glas....

20 min
12
1

Börja med vinägretten, tomaterna, vinägern, oljan och saltet. Kör ingredienserna i en matberedare el dyl. Dela sedan de två avocadofrukterna och ta ut kärnorna och gräv ut köttet med en sked. Bland...

10 min
4
1

Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm. Skär ut 8 kvadrater. Hacka svampen, löken och vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och st...

30 min
4
1

Skala och kärna ur avocado och mango. Skär i klyftor eller tunna stänger. Häll bort spadet från kräftsjärtarna och fördela sedan dessa över mango och avocado. Rör ihop dressingen bestående av s...

15 min
4
1

Mosa avrunnen tonfisk med en gaffel i en skål. Tillsätt chilisås, kesella och hackad paprika. Salta. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna med skarvarna ner på en bakpa...

8
1

Mosa de hårdkokta äggulorna och blanda med de finhackade ansjovisfileérna, löken, senapen och smöret. Tillsätt osten och rör allt till en smidig, mjuk massa. Kantskär brödskivorna och lägg samman 2...

3-6
1

Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka. Mixa färskost, vitlök och skalad urk...

30 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.