Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste julkolan

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Bjud på kola med flera olika smaker.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, siratp och vanilj. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124* eller när smeten håller kulprovet. (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula). Koktid 15-30 min. Smaksätt med något av förslagen. Häll smeten på en oljad plåt. Låt svalna och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk. Förvara kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.