Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste kålpuddingen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna kålpudding har jag gjort många gånger till såna som inte är speciellt förtjusta i denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort roten på vitkålen och skär ner huvudet i småbitar
  2. Lägg i en klick smör i pannan och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar, tillsätt lite av sirapen.
  3. Lägg färsen i en bunke och rör ihop med soja, grädde buljongen och sirapen samt kryddpeppar. Skala och riv löken tillsätt den, ströbröd och vattnet.
  4. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar. Rör ner en tredjedel av den varma kålen i färsen.
  5. Varva sedan färs och kål, toppa med kål. Sätt in i ugnen klar efter ca 20-25 minuter.
  6. Servera med rårörda lingon

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • berggrenskan 4 februari 2009

    En kålpudding helt i min smak, blev saftig och smakrik.

  • eviis 12 juli 2011

    Jättegod och bra konsistens på den :)

  • Asahall 28 augusti 2016

    Jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.