Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste kålpuddingen

Kålpudding är en riktig husmansfavorit. Vem som lagar den godaste kålpuddingen är svårt att avgöra, men en som klarar uppgiften med bravur är kocken Leif Mannerström som har kålpudding som en av sina paradrätter. Hans hemlighet för att få den utsökt saftig är att behålla kålbladen hela i botten och på toppen för att hålla vätskan kvar i formen och låta alla smaker riktigt tränga in i varandra. Ett gott sätt att göra kålpudding är att blanda i sirap för att få en sötma i rätten. För den som vill laga en god kålpudding lchf får man däremot hoppa över sirapen, vilket såklart också går bra. Addera en smakfull kryddning istället. Den godaste såsen till kålpudding görs med fördel på stekskyn som bildas i formen. Den får gärna vara gjord på grädde som tillför naturlig sötma.


Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet. Smält en klick smör i panna, och häll i all köttfärs som en stor kaka. Platta...

30 min
4

Koka matvetet i vattnet smaksatt med tomatpure'n och saltet ca 10 minuter.Skiva purjolöken. Blanda med matvetet och de krossade tomaterna och koka ytterligare 5 minuter. Skär kålen i strimlor och...

1 h 30 min
8-10

Blanda köttfärsen med salt och peppar. Mosa de kokta potatisarna väl. Rör ihop köttfärs, potatis och mjölk. Strimla vitkålen, bryn den i stekpanna. Varva kål och färs i en ganska stor ugnsform, börj...

1 h 30 min
4

Skiva kålen tunt. Lägg kålen i en stor gryta och täck med vatten och strö i lite salt. Koka kålen cirka 30 minuter eller tills kålen är mjuk. När kålen kokt färdigt, sila bort vattnet och spara kål...

45 min
6

Hacka och fräs vitkålen mjuk i lite matolja. Ringla över sirapen. Hacka löken och fräs den tillsammans med curryn tills den är mjuk. Skala och grovriv äpplena. Tillsätt äpple, linser och matvete och...

45 min
4-5

Skär vikålen i strimlor och bryn i sirapen. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla en stund. Koka upp buljongen med vatten och ställ åt sidan. Blanda ris, köttfärs, ägg, lök, kryddor och bulj...

1 h 30 min
4-6

Skär bort den hårda mittstocken på vitkålshuvudet. Strimla kålen och fräs i matfett, tills den är lätt brynt. Ringla över sirap och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och hacka löken och bl...

1 h
4

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kålen tunt, lägg i en kastrull och fräs i lite olja tills den börjar mjukna och bli glansig. Tillsätt tamari, sirap och vatten. Koka under lock i 1 timme. Smaka av me...

6

Bryn vitkålen i mycket smör i en stekgryta, när kålen har fått lite färg så tillsätts färsen. Finfördela den med en gaffel så att allt blir brynt. Häll på soya och tillsätt buljongtärningar, krydd...

4

Tärna upp kålen och förväll den snabbt. (man kan hoppa över detta men jag tycker det blir bättre) Sila av kålen och bryn den i smör och lite sirap. Blanda pofiber (ströbröd) ägg, grädde, Maggi (s...

1 h
4-6
1

Strimla lök och vitkål, fräs tillsammans med köttfärsen. Lägg i buljongtärningen , sirapen och vattnet, låt puttra en stund lägg i morötterna delad i stora bitar. Låt koka en ½ timme, lägg i potati...

1 h
4-6
1

Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt. Låt den rinna av. Spara kokspadet. Bryn kålen i matfett. Lägg ströbrödet i ca 2 dl kokspad. Blanda ner salt, peppar, ägg och färs. Blanda väl, fär...

1 h 15 min
4

Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint. Fräs lök och äpple mjuka i en kastrull med rapsolja. Tillsätt lingon och koka på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt sirap, råströsock...

1

Sätt ugnen på 225ºC. Skala och koka potatisen. Skala och finhacka den gula löken. Strimla vitkålen fint. Fräs lök och kål i 2 msk smör i ca 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt curryn och...

4

Tina cuornfärsen. Blanda ströbröd, ägg, kryddor och vätska i en skål. Blanda sedan i cuornfärsen. Den ska vara ganska lös. Strimla vitkålen och bryn den i stenpannan. Strimla över lite sirap mot...

1 h
6

Koka lingon och vatten i 10-15 minuter. Lyft grytan från plattan. Tillsätt sockret under omrörning. Rör tills sockret är löst och sylten är kall. Tillsätt eventuellt Natiumbensoat för att...


Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla kålen tunt. Fräs lök och färs i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter på medelhög värme. Tillsätt soja och persilja. Krydda med...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.