Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste patén

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Passar bra på buffébod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att halvtina kycklinglevern och bryn den i lite matett. Krydda med salt och peppar. Hacka lökarna och fräs dem mjuka tillsammans med bacon som skurits i bitar.
  2. Blanda färsen med vitlök, salt och kryddor. Pudra över mjölet och rör ner grädden. Tillsätt kycklinglevern, portvin och lök/baconröran. Provstek gärna lite färs för att smaka om kryddningen är bra.
  3. Packa färsen i en limpform, 1,5 liter. Stick i en ugnstermometer så att spetsen kommer mitt i färsen.
  4. Grädda i 175 grader tills termometern visar 70 grader. Skär den kalla patén i skivor och lägg upp på ett fat. Servera med en blandad sallad, små gurlkor, syltlök. Patén passar bra på buffébord.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ivetofta 11 juli 2009

    Vet du om patén går att frysaså att man kan göra den innan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.