Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste Pizzadegen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb, enkel och supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr ). Häll blandningen över jästen och tillsätt vetemjölet samt lite olivolja (om ni vill). Arbeta degen väl och låt den jäsa till dubbel storlek. Arbeta ihop degen och kavla ut den till 4 rundlar. Placera dom en plåt som är klädd med bakplåtspapper.
  2. Bred på tomatpuren. Lägg därefter på ingredienserna beroende på vilken fyllning du valt . Grädda i ugnen 225 grader, ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Countrygirl 5 april 2008

    Blandade i oregano i degen också. Gav inte så mycket smak. Ska testa med färsk oregano nästa gång.

  • monicadanell 8 januari 2011

    Hej Maggi har lagat din pizza nu i kväll säger super god en stark 5 monica

  • HalleHelena 6 januari 2013

    Hej! Efter jäsning och utkavling, skall det inte jäsas mer innan gräddning, på med fyllning och in i ugnen. Har jag uppfattat det rätt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.