Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste purjolådan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En perfekt låda för hungriga magar!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Hacka skinkan och skiva purjolöken. Smörj en stor ugnsfast form (30*40) och varva potatis, purjo och skinka. Krydda mellan varven med salt och peppar. Häll över mjölken. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader ca 40 min. Ta ut formen och häll på grädden och toppa med riven ost och ströbröd. Gratinera ytterliggare 15 - 20 min eller tills potatisen är mjuk. låt formen stå till sig ca 10-15 min före servering, då blir den som godast! Smaklig måltid!

Kommentarer (1)

  • eva23 6 november 2016

    Minskade till hälften och använde kassler, blev jättegott och räcker till matlåda också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.