Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste rabarbersaften

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Varje år får jag icke oxiderade rabarber av sambons pappa och då gör jag denna friska, lena och underbart goda rabarbersaft. Av rabarberdrottningen. Att den är super enkel att göra gör inte saken sämre.

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i grova bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanelstången. Koka upp vattnet och häll över. Lägg på ett lock och låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn. Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Tillsätt socker och värm under omrörning tills sockerkristallerna har löst sig och den kommit upp i 80 grader. Häll upp saften på en ren och varmt skölj flaska ända upp till kanten och förslut direkt, så att vakuum bildas när saften svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.