Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste snabbgulaschen a là persiljeyoghurt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite snabbare variant av den klassiska gulaschen! Kött i all ära, men i den här varianten av den ungerska rätten så är det kycklingen som har fått ta plats. Denna rätt tillsammans med persiljeyoghurten är riktigt smarrig och nyttig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.
  3. Bryn kycklingen tillsammans med oljan i en gryta tills den har fått fin färg, i ca 3 minuter.
  4. Tillsätt löken, vitlöken, paprikan, potatisen, spiskummin och saltet.
  5. Tillsätt tomatpurén och bryn ytterligare i 2 minuter. Häll upp vattnet i en kastrull och koka upp.
  6. Tillsätt krossade tomater, kokande vattnet, kycklingfonden , svartpepparn och vitpepparn till grytan.
  7. Låt koka på medelvärme under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
  8. Persiljeyoghurten: Häll upp turkisk yoghurt i en skål. Finhacka persiljan och rör ner den i yoghurten. Krydda med saltet och svartpepparn.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • TCMJ 6 februari 2012

    Riktigt gott! Jag köpte baugette som jag delade och hade att doppa i soppan, smakade underbart! :)

  • a-lie 15 februari 2012

    Precis som namnet på receptet säger är detta en kanongod gulash som snabbt fixas ihop. Älskar gulash och denna var underbart god. Tack för detta fantastiskt goda recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.