Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godiskaka

 
Skriv ut

En riktig godsak som bör avnjutas i små bitar. En bra kaka som man bara rör ihop hastigt och sedan gräddar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull som är så stor att den rymmer resten av ingredienserna. Rör ner sockret i det smälta smöret. Tillsätt sedan i tur och ordning ägg, mjöl och vanillin. Tag kastrullen från spisen och rör i nötterna, chokladen och russinen.
  2. Häll smeten i en smord bröad form - eller lägg den bara på ett bakplåtspapper i botten på formen. Grädda kakan så att den knappt blir genomgräddad ca 25-30 minuter i 175 grader. Låt kakan kallna under bakduk eller helst i en plastburk. Smält och ringla över mörk och ljus blockchoklaöver kakan. Skär upp i små bitar - gott men mäktigt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.