Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godismarmelad av blåbär

 
Skriv ut

Perfekt julgodis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik ihop en liten låda av aluminiumfolie (ca 10x12 cm). Smörj med lite matolja och ställ på en skärbräda.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Mixa blåbären och blanda med sirap och citronsaft i en vid, tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme.
  3. Rör ner syltsockret när det börjat koka. Låt koka upp igen och låt sedan puttra i ca 15 min på lägre temperatur tills marmeladen börjar tjockna.
  4. Rör då och då och kontrollera konsistensen genom att droppa lite av marmeladen på den kalla assietten. Vänta någon minut och känn med fingret om marmeladen är tillräckligt fast. Koka annars lite mer och testa igen. Dra från plattan. Skaka av vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen.
  5. Häll marmeladen i lådan och låt svalna. Låt stelna ca 6 tim i rumstemperatur eller minst 2 tim i frysen. Lossa aluminiumfoliet från marmeladen. Lägg marmeladen på en skärbräda smord med lite matolja. Skär marmeladen i fyrkantiga bitar.
  6. Doppa marmeladgodisarna i strösocker. Om möjligt, vänta med detta till strax innan serveringen, sockret kan ibland smälta bort av fukten i godiset. Tips! Marmeladprov gör du genom att ställa in ett fat i frysen när du börjar göra marmeladen. När du sedan vill kontrollera om den är klar klickar du lite av blandningen på det kalla fatet, väntar någon minut och känner om den känns fast. Detta för att simulera vilken konsistens marmeladen kommer att få när den stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.