Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godmorronbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Gör bullarna på kvällen och den som först går upp på morronen gräddar. Kanongott med nybakt bröd till frukost

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vatten,margarin,jäst,salt och socker. rör om så jästen löser sig. Arbeta in så mycket mjöl att degen blit samarbetsvillig. Arbeta degen jämn på bakbordet och dela i 12 delar och rulla dem trinda. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt o låt dem komma igång att jäsa i rumstemp i 15 min. Ställ sedan in plåten i kylen och låt jäsa över natten. På morgonen sätter du på ugnen på 250 grader och ta samtidigt ut plåten från kylen. Grädda dem i ca 10 min. och pensla med lite kallt vatten när de kommer ut ur ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.