Den här annorlunda jordgubbstårtan ska tillagas i god tid, minst 4 timmar före servering. Den kan serveras på kaffebordet eller som dessert. Krämen med kesella och grädde sötas med honung och smaksätts med ingefära.
Instruktioner
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 10 minuter.
- Lägg en tårtbotten på ett tårtpapper. Pensla den med hälften av punschen. Sätt en ring runtom från en form med löstagbar botten (eller ett vikt folieband).
- Rensa jordgubbarna och lägg dem, ev halverade, på tårtbottnen.
- Blanda kesella, crème fraiche, honung och ingefära väl. Är honungen hård kan du värma den försiktigt i mikron eller i varmt vatten. Krama ur gelatinet och smält det försiktigt i sin egen fuktighet. Blanda det först med ca 1 dl kesellasmet och rör sedan ned det i resten av smeten. Vispa grädden fast och blanda ned den i kesellasmeten. Bred blandningen slätt över jordgubbarna.
- Pensla den andra tårtbottnen med resterande punsch. Lägg punschsidan nedåt över fyllningen. Tryck litet lätt så att kakan ligger jämnt över smeten. Ställ tårtan kallt ca 4 timmar. Strö över kanelfarin och skär med en tunn kniv loss kanten före serveringen.
Publicerat den
24 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ditt recept . Denna tårta gjorde jag första gången för 20 år sedan och tappade bort receptet. Det är bland en av de godaste tårtor jag vet. 5 stjärnor från mig till dig. Nu är receptet i säkert förvar. Mvh pia