Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gömda gubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den här annorlunda jordgubbstårtan ska tillagas i god tid, minst 4 timmar före servering. Den kan serveras på kaffebordet eller som dessert. Krämen med kesella och grädde sötas med honung och smaksätts med ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 10 minuter.
  2. Lägg en tårtbotten på ett tårtpapper. Pensla den med hälften av punschen. Sätt en ring runtom från en form med löstagbar botten (eller ett vikt folieband).
  3. Rensa jordgubbarna och lägg dem, ev halverade, på tårtbottnen.
  4. Blanda kesella, crème fraiche, honung och ingefära väl. Är honungen hård kan du värma den försiktigt i mikron eller i varmt vatten. Krama ur gelatinet och smält det försiktigt i sin egen fuktighet. Blanda det först med ca 1 dl kesellasmet och rör sedan ned det i resten av smeten. Vispa grädden fast och blanda ned den i kesellasmeten. Bred blandningen slätt över jordgubbarna.
  5. Pensla den andra tårtbottnen med resterande punsch. Lägg punschsidan nedåt över fyllningen. Tryck litet lätt så att kakan ligger jämnt över smeten. Ställ tårtan kallt ca 4 timmar. Strö över kanelfarin och skär med en tunn kniv loss kanten före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 18 maj 2011

    Tack för ditt recept . Denna tårta gjorde jag första gången för 20 år sedan och tappade bort receptet. Det är bland en av de godaste tårtor jag vet. 5 stjärnor från mig till dig. Nu är receptet i säkert förvar. Mvh pia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.