I gös Ebba Brahe har orignalreceptets sjötunga ersatts av gös, hummer av bergskräftor och tryffel av svart trumpetsvamp.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en smord ugnssäker form, häll på fiskfond, vatten och vin. Täck med aluminiumfolie. Ugnslaga i ca 15 minuter. Häll av spadet och spara.
- Fräs mjöl och smör utan att det får färg, späd med ca 3 dl fiskspad och grädde. Ta av från värmen, vispa ner äggulor, smöret och citronjuice. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Häll av och mosa potatisen, värm mjölken. Blanda med potatisen, rör ner äggulor och smör. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset i en ugnssäker form. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
- Häll såsen över fisken och gratinera ca 10 minuter i ugnen tills fin färg. Stek svampen i lite smör några minuter, vänd ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Garnera fisken med dill.
Publicerat den
16 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar