Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös i pannan med vitt vin, grädde, betor och rovor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god och lyxig rätt som går snabbt att laga. Förkoka grönsakerna så tar det bara några minuter att göra resten när gästerna är på plats. Torsk eller abborre är också jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull att koka alla betor och rovor i. Salta vattnet rikligt. Koka grönsakerna tills de har lite kärna kvar. Skölj dem i kallt vatten och skala med händerna. Skalet lossnar lätt. Lökarna kokas i en separat gryta i 2 minuter. Rädisorna behöver inte kokas utan bara delas i halvor.
  2. Mjöla och salta gösfiléerna. Lägg i smöret i en stekpanna och vänta med att lägga i fisken tills smöret har tystnat. Stek fisken tills den har blivit stekt runtom och häll på vinet. Låt vinet reduceras en aning.
  3. Häll i grädden och låt koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av med salt. När du är nöjd med smaken lägger du över alla grönsaker fint samt klipper över dill och gräslök.
  4. Servera den ljuvliga pannan med kokt potatis och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.