Servera gärna med pressad potatis som lätt suger upp den goda såsen.
Instruktioner
- Skär bort den ofta torra basen på färsk sparris och sjud den i saltat vatten tills den är knappt mjuk.
Koka upp vatten med salt till morötterna. Skala och grovstrimla dem. Sjud dem knappt mjuka i puttrande vatten.
- Smält smöret i en låg, vid kastrull, rör i mjölet och späd med vatten, vin och grädde. Koka upp under omrörning och sänk värmen. Smula i buljongtärning och låt såsen sjuda under omrörning. Smaka av med salt och kajennpeppar, samt en nypa socker. Grovhacka dragonen och vänd i den.
- Lägg hälften av fisken i den sjudande såsen och låt puttra under lock cirka 5 minuter, tills den är genomkokt. Ta upp med hjälp av hålslev och stekspade och lägg på serveringsfat eller direkt på tallrikar. Håll varmt under folie medan resten av fisken får sjuda.
- Servera fisken med såsen, grönsakerna och gärna pressad potatis.
Publicerat den
10 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar