Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös med smör och citronbrässerad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här snabba fiskrätten med en varm sallad på smör och citronbrässerad potatis, tomat och lök smakar svensk sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten precis så att det täcker. Salta. Sjud gösen 5-6 min.
  2. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter stora bitar.
  3. Lägg dem i en kastrull och brässera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
  4. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över.
  5. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar. Droppa över olivoljan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.