Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös med ugnsbakade tomater, chili- och senapsdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Senapsdressingen med sting och hetta toppar denna spännande fiskrätt med influenser från världens olika kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen 20-30 min.
  2. Saffranssås: Fräs löken i smöret. Tillsätt vin, vatten, vinäger, lagerblad och vitpeppar. Låt koka ihop till ca 1 dl. Sila. Blanda vinreduktionen med grädde. Koka ihop ytterligare tills 2 dl återstår. Red av med maizena utrört i lite vatten. Koka upp. Smaka av med salt. Tillsätt saffran strax före servering.
  3. Dressing: Fräs senapskornen i rapsolja tills de börjar knäppa. Dra kastrullen från plattan. Strimla ingefära, vitlök och urkärnad pepparfrukt. Blanda strimlorna med senapsfröna. Fräs ett par minuter under omrörning. Dra kastrullen från plattan. Häll i råsocker, fisksås och limesaft. Rör tills sockret löst sig. Ställ åt sidan. Skär bort ändarna och strimla zucchinin fint. Fräs strimlorna i 1 msk smör tills de är mjuka. Salta under tiden.
  4. Fisk: Salta fisken på båda sidor. Vänd fiskbitarna i ett tunt lager vetemjöl. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Stek filéerna ett par min på var sida.
  5. Servering: Fördela zucchinin på 4 tallrikar. Lägg fisken ovanpå och sedan tomathalvorna på fisken. Fördela dressingen över tomaterna. Ringla saffransås på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.