Senapsdressingen med sting och hetta toppar denna spännande fiskrätt med influenser från världens olika kök.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen 20-30 min.
- Saffranssås: Fräs löken i smöret. Tillsätt vin, vatten, vinäger, lagerblad och vitpeppar. Låt koka ihop till ca 1 dl. Sila. Blanda vinreduktionen med grädde. Koka ihop ytterligare tills 2 dl återstår.
Red av med maizena utrört i lite vatten. Koka upp. Smaka av med salt. Tillsätt saffran strax före servering.
- Dressing: Fräs senapskornen i rapsolja tills de börjar knäppa. Dra kastrullen från plattan. Strimla ingefära, vitlök och urkärnad pepparfrukt. Blanda strimlorna med senapsfröna. Fräs ett par minuter under omrörning. Dra kastrullen från plattan. Häll i råsocker, fisksås och limesaft. Rör tills sockret löst sig. Ställ åt sidan.
Skär bort ändarna och strimla zucchinin fint. Fräs strimlorna i 1 msk smör tills de är mjuka. Salta under tiden.
- Fisk: Salta fisken på båda sidor. Vänd fiskbitarna i ett tunt lager vetemjöl. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Stek filéerna ett par min på var sida.
- Servering: Fördela zucchinin på 4 tallrikar. Lägg fisken ovanpå och sedan tomathalvorna på fisken. Fördela dressingen över tomaterna. Ringla saffransås på tallriken.
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar