Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé Bombay

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Indisk mat frestar med spännande dofter från aromatiska kryddor. Varje husmor gör ofta sin egen curryblandning av kryddor som kajennpeppar, kanel, kardemumma och gurkmeja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fiskfiléerna i centimetertjocka strimlor och salta dem.
  2. Vänd fiskstrimlorna först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist ströbröd. Skaka av överflödigt ströbröd och låt paneringen torka i minst 10 minuter.
  3. Putsa purjolöken och skär den i centimeter tjocka bitar. Ångkoka dem 4-5 minuter.
  4. Skala bananerna och stek dem i lite lätt brynt matfett tillsammans med nötterna, ca 3 minuter. Bananerna ska vara knappt mjuka.
  5. Rör samman ingredienserna till currysåsen och häll upp såsen i en skål.
  6. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek den panerade fisken gyllenbrun runt om, ca 3-5 minuter.
  7. Lägg upp fisken på ett fat. Lägg purjolöken och bananerna vid sidan om och garnera med citronklyftor och persilja. Servera såsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.