Indisk mat frestar med spännande dofter från aromatiska kryddor. Varje husmor gör ofta sin egen curryblandning av kryddor som kajennpeppar, kanel, kardemumma och gurkmeja.
Instruktioner
- Skär fiskfiléerna i centimetertjocka strimlor och salta dem.
- Vänd fiskstrimlorna först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist ströbröd. Skaka av överflödigt ströbröd och låt paneringen torka i minst 10 minuter.
- Putsa purjolöken och skär den i centimeter tjocka bitar. Ångkoka dem 4-5 minuter.
- Skala bananerna och stek dem i lite lätt brynt matfett tillsammans med nötterna, ca 3 minuter. Bananerna ska vara knappt mjuka.
- Rör samman ingredienserna till currysåsen och häll upp såsen i en skål.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek den panerade fisken gyllenbrun runt om, ca 3-5 minuter.
- Lägg upp fisken på ett fat. Lägg purjolöken och bananerna vid sidan om och garnera med citronklyftor och persilja. Servera såsen till.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar