Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé med kräftstjärtar

(6 kommentarer)  
Gösfilé med kräftstjärtar Gösfilé med kräftstjärtar
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt jag gör om jag får tag på gösfilé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fileerna i bitar, ca 6cm långa. Krydda med salt och peppar och vänd i ströbröd. Dela svampen i kvartar och löken på mitten. Stek svamp och lök tills vätskan kokat in och löken är mjuk.
  2. Krydda med salt och peppar och tillsätt vattnet, buljongtärningen och grädden. Koka i ihop i 5 minuter.
  3. Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill. Stek fisken i smör ca 4 minuter per sida.Servera fisken med kräftröran och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bocuracao 7 oktober 2008

    Låter jättegott! Jag bor i Holland och har försökt lista ut vad gös kan heta på holländska. Det tog en stund, så jag vill dela med mig av denna kunskap. Lite svårt att förklara vad man vill ha hos fiskhandlaren om man inte kan namnet. För alla som bor i Holland och vill prova detta recept, gös heter Snoekbaars på holländska. Finns alldeles säkert nere i Scheveningen, och på Haagse Grote Markt (må+ons+fre+lö). Jag återkommer med kommentar på hur det smakade när jag kommit så långt! Tack MIkkos40!

  • bocuracao 15 oktober 2008

    Fick tag på Snoekbaars, eller gös som vi säger på svenska, idag på Grote Markt i Haag. Så jag lagade denna underbart goda rätt som alla tyckte om. Jag hade glömt köpa kräftstjärtar, så det blev istället några tiger-shrimps (scampi) som jag hade i frysen. Tack Mikkos40 det var jättegott och kommer med i min bjud-kokbok!

  • bocuracao 15 oktober 2008

    Här kommer en close-up bild på såsen också.

  • kerstinjacobsson 1 augusti 2010

    Nu har vi ätit en underbart god middag. Eftersom jag hade kokta kräftor kvar efter gårdagskvällen skalade jag dem och la i. Gott!

  • hakansteen 18 augusti 2010

    Ser att det är typ jätteräkor på bilden till receptet, och inte kräftstjärtar. Såna räkor ska man förstås bojkotta. Använd kräftstjärtar!

  • Sarajo1 31 december 2011

    Supergott tycker vi! Det är förstås såsen som gör det och såsen i sig är nästan en hel rätt. Vi har lagat det en gång tidigare och nu får det till och med vara huvudrätt på vår nyårsmiddag ikväll. Som omväxling till alla köttrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.