Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé med tomat- sardell- och olivsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gös är väl inte en helt billig fisk men varenda investerad krona i den här rätten har du igen i härlig njutning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra fiskbitarna runtom och vänd dem sedan i ströbröd. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i fisken och stek den på god värme i någon minut för att få en fin stekyta. Sänk värmen och stek gösen i ytterligare ett par minuter på varje sida.
  2. Skala och krossa vitlöken lite lätt med bladsidan på en kniv. Hacka sardellfiléerna och dela körsbärstomaterna i halvor. Värm upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och sardeller, rör om och tillsätt tomathalvor och oregano. Koka salsan i 5 minuter.
  3. Lägg i kapris, oliver och basilikablad. Rör om och lägg försiktigt ner fisken i pannan. Låt alltsammans sjuda i såsen 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp vitlöken som sedan kastas.
  4. Servera fisken med kokt ris eller potatis och lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.