Gös är väl inte en helt billig fisk men varenda investerad krona i den här rätten har du igen i härlig njutning.
Instruktioner
- Salta och peppra fiskbitarna runtom och vänd dem sedan i ströbröd. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i fisken och stek den på god värme i någon minut för att få en fin stekyta. Sänk värmen och stek gösen i ytterligare ett par minuter på varje sida.
- Skala och krossa vitlöken lite lätt med bladsidan på en kniv. Hacka sardellfiléerna och dela körsbärstomaterna i halvor.
Värm upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och sardeller, rör om och tillsätt tomathalvor och oregano.
Koka salsan i 5 minuter.
- Lägg i kapris, oliver och basilikablad. Rör om och lägg försiktigt ner fisken i pannan. Låt alltsammans sjuda i såsen 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp vitlöken som sedan kastas.
- Servera fisken med kokt ris eller potatis och lantbröd.
Publicerat den
30 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar