Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé

Gös är en riktig aptitretare till fisk. Att servera gösfilé på middagsbjudningen låter ingen gäst gå hem varken hungrig eller besviken. Gös är en vit fisk som är mjäll och fin i köttet och smakar fantastiskt gott! Den går att tillaga på en mängd olika sätt – stekt, ugnsbakad, ångad eller i en soppa eller gryta – det är bara smaken som avgör hur just du väljer att tillaga din gösfilé. Och tillbehören förstås. En smörstekt gösfilé med kantareller smakar ljuvligt en sensommarkväll och känns oerhört lyxig trots sin enkelhet. Prova också att tillaga gösfilé i folie, fylld med smakrika örter. Ett foliepaket kan tillagas i ugnen, men prova gärna att göra det på någon av sommarens alla grillkvällar – det kommer att bli en garanterad succé!


Bryn lök och vitlök i olvolja utan att den får färg. Tillsätt ris, rör om i ett par minuter, Häll på vin, vatten och fiskfond. Sjud under lock tills riset känns klart. Slutligen tillsätt grädde och...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg gösfilén i den smorda formen. Strössla över inlagda kräftstjärtar. Blandade 2 dl grädde med en rejäl tesked Sambal Oelek (chili...

4

Skär fiskfiléerna i centimetertjocka strimlor och salta dem. Vänd fiskstrimlorna först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och till sist ströbröd. Skaka av överflödigt ströbröd och låt paneringen...

4

Salta fisken på båda sidorna. Panera, först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i en blandning av ströbröd, parmesanost och pepparrot. Stek fisken i smöret på medelvärme, 3 min på varje sida ti...

6

Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering. Salta filéerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken i mjöl, ägg och sist i ost- och ströbrödsblandnin...

4

Salta och peppra gösfiléerna och vänd dem i rågmjöl. Stek gösfiléerna i smör och rapsolja ett par minuter på varje sida. Skär kantarellerna i mindre bitar. Skär äpplena i större tärningar. Hetta u...

4

Finhacka löken och låt den smälta i lite smör. Blanda ner saffran, salta och peppra. Häll på vin och grädde, låt det småkoka utan lock tills hälften återstår. Dra bort från värmen och vispa ner smöret...

4

Snabbstek filéerna i het stekpanna i smör, salta och peppra efter smak. Lägg filéerna på ett smörat folieark, droppa på lite citronsaft, klipp på dill och lägg på en klick smör. Vik ihop foliearken lu...

30 min
4

Salta och peppra fiskbitarna runtom och vänd dem sedan i ströbröd. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i fisken och stek den på god värme i någon minut för att få en fin stekyta. Sänk värmen och s...

4

Börja med såsen: Skär rödbetor och lök i mindre bitar och koka dem mjuka tillsammans med grönsaksbuljongtärning och vatten ca 10 minuter. Slå allt i en matberedare och kör till en slät purésås. Koka u...

4

Blötlägg torkad svamp i 2 dl kallt vatten minst 15 minuter. Dela större potatisar i mindre bitar. Stek dem i smör i het stekpanna 5-6 minuter under omrörning. Salta. Sänk värmen, lägg på ett lock l...

4

Sätt ugnen på 225°C. Skölj och torka fisken. Ta bort ev ben. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm pepparmix. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. Rör samman smulad fetaost och crème fraiche till en...

4

Skala och dela paprikorna. Ta bort kärnorna. Skölj paprikorna noga och skär dem i mindre bitar. Skala och tärna schalottenlöken. Låt löken, paprikabitarna, vinet och hummerfonden koka upp i en kast...

4

Skala och koka rödbetorna i 30-40 minuter tills de är mjuka. Pilla av skalet och lägg upp rödbetorna på ett fat. Smula över fetaost och droppa över lite olivolja. Rosta pinjenötterna lite lätt i en...

4

Blanda de hackade färska örterna med olivolja och vatten i en stor salladsskål. Smaka av med salt, socker och svartpeppar. Skär potatisen och fänkålen i skivor. Ansa sockerärtorna och skiva sallads...

4

Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt. Blanda salt, peppar, mjöl och ½ dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i...

4

Fisk: lägg fiskfiléerna i en smord ugnsäker form. Gnid in fisken med salt och häll över anjovisspad. Låt fisken rimma i kylen ca 4 timmar Sätt ugnen på 100 grader. Stek fisken mitt i ugnen 25-30 mi...

8

Skölj dragonkvistarna väl. Ta av bladen från åtta av kvistarna och hacka bladen fint. Lägg en kvist åt sidan till garnering. Rör det mjuka margarinet krämigt med en gaffel. Blanda ner senap, ströbr...

4

Dela gösfiléerna i åtta lika stora bitar. Skölj och hacka spenaten till fyllningen. Blanda pepparmix, salt, crème fraiche och spenat. Fördela fyllningen på fyra av filéerna och lägg sedan de övriga fi...

30 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka basilikabladen och blanda med grädde, parmesanost, vitt vin och vitlök. Lägg fiskfiléerna i en smord form, salta lätt och bred på röran. Stek fisken i ugnen i...

4
3

Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär dem i bitar. Blanda ihop kesella, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och peppar. Rör ner kräftstjärtarna. Pensla fisken med olja och krydda med salt och pep...

4
2

Koka ner kalvfonden och vinet till ungefär hälften. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite smör. Lägg i lagerblad och timjan. Strö över socker och låt det bli lite blankt. Häll över fonden...

4
1

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra filléerna och låt dom ligga en stund. Lägg dom i en smord ugnsfast form. Blanda grädden med dragon och häll det över fisken. Strö över osten. Gratinera...

25 min
4
1

Sätt ugnen på 200 grader. Slanta zucchini och tomater. Skala och skiva löken. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olivolja, vinäger och halva mängden salt och peppar. Skär fisken...

30 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.