Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé

Gös är en riktig aptitretare till fisk. Att servera gösfilé på middagsbjudningen låter ingen gäst gå hem varken hungrig eller besviken. Gös är en vit fisk som är mjäll och fin i köttet och smakar fantastiskt gott! Den går att tillaga på en mängd olika sätt – stekt, ugnsbakad, ångad eller i en soppa eller gryta – det är bara smaken som avgör hur just du väljer att tillaga din gösfilé. Och tillbehören förstås. En smörstekt gösfilé med kantareller smakar ljuvligt en sensommarkväll och känns oerhört lyxig trots sin enkelhet. Prova också att tillaga gösfilé i folie, fylld med smakrika örter. Ett foliepaket kan tillagas i ugnen, men prova gärna att göra det på någon av sommarens alla grillkvällar – det kommer att bli en garanterad succé!


Finfördela fiskfiléerna i matberedare tillsammans med smöret eller mal i köttkvarn 3-4 ggr (sista gången tillsammans med smöret). Tillsätt potatismjöl, salt och ägg och blanda väl. Tillsätt grädden...

1 h 15 min
4

Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar. Tillsätt äggvitan och häll i grädden medan maskinen går. Hacka oliverna grovt och rör ner dem i fiskfärsen. Forma...

4

Skär fisken i bitar och salta den. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Skär sparris och lök i bitar. Koka upp crème fraiche, fiskfond, vin och dragon i en gryta. Lägg i fisken. Sjud på svag vär...

30 min
4

Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten precis så att det täcker. Salta. Sjud gösen 5-6 min. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter st...

4

Skala och tärna rödbetorna. Fräs dem mjuka i en stekpanna. Vänd fiskfiléerna först i smör sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i smör 2-3 minuter per...

15 min
4

Skölj fisken och torka av den med papper, skär den i stora bitar, täck över och ställ åt sidan. Skala potatisen, skär i halvor eller i fjärdedelar. Häll buljong och potatis i en kastrull, koka under l...

4

Sätt ugnen till 200 grader Celcius Stek potatisen i smör i en panna Häll anjovisspad, grädde och vin i pannan Salta och peppra, Tillsätt purjolök Sätt in i ugnen 10-15 min. Ta ut pannan och lägg...

30 min
4

Hacka jordgubbarna grovt och blanda med basilika. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda, krydda med salt och peppar. Täck en filé med jordgubbsröran, lägg den andra filén ovanpå. Bind...

4

Olja: Hacka de färska kryddorna fint gärna med mixerstav. Tillsätt olja, vatten och salt. Potatis: Skrapa och skiva potatisen. Ansa och skiva fänkål och salladslök. Ansa sockerärterna. Koka upp lät...

4

Hetta upp smöret i en kastrull. Lyft från värmen när det börjar bli lätt brynt. Skala, dela och finhacka löken. Finhacka hälften av den plockade dillen. Skala limen och skär ut filéer. Hacka sillen....

45 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.