Någon mer än jag som såg programmet Grodon Ramseys Cookalong Live avsnitt nr. 5? Jag tyckte Biffwoken med nudlar, paprika och böngroddar så gudomlig ut. Lagade rätten och jag kan säga att detta kommer bli något som lagas här hemma ofta =)
Instruktioner
- Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev. fett.
- Blanda 2 msk sojasås, lite olja, den hackade vitlöken och den rivna ingefäran. Strö över en nypa var av salt och peppar. Töm marinaden över köttet och låt marinera.
- Koka upp lättsaltat vatten till äggnudlarna.
- Hetta upp en panna eller wok, tillsätt lite olja. Stek köttet i några minuter. Töm sedan köttet i ett durkslag, med en skål under! Köttsaften skall sparas.
- Hacka paprikan, vårlöken och röd chili, Stek i pannan eller woken tillsammans med lite olja i några minuter.
- Tillsätt böngroddarna och hälften av koriandern. Töm över grönsakerna i durkslaget tillsammans med köttet.
- Hetta upp pannan/woken igen. Tillsätt 4 msk sojasås, ostronsåsen, risvinägern och saften från köttet och reducera till en lite mer sirapsliknande sås.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna. Skölj i vatten, ringla över lite olja och tillsätt den resterande koriandern.
- Värm köttet och grönsakerna i pannan tillsammans med den reducerade såsen.
- Servera nudlar i skålar, töm över kött, grönsaker och sås.
- Kan ev. serveras med en klick cremé fraiché till
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppengott!! Har bjudit på detta flera gånger och alla ber om receptet. En klar femma.
Vansinnigt gott :D
Ett tips: smaka av såsen under tillagningen för att anpassa salthalten som uppfattades som alldeles för salt.