Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolafylld filé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En god potatisgratäng med fläskfilé ovanpå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Varva potatis, salt och peppar med hackad persilja i en smord ugnssäker form.
  2. Blanda grädde med mjölk och vitlök. Häll alltsammans över potatisen. Klicka över smör.
  3. Sätt in formen i 200º ca 50 min.
  4. Putsa filén fri från hinnor och dela den. Stick med en vass smal kniv i mitten på filébitarna, så att det blir en springa rätt igenom. Fyll med ostbitar från bägge håll tills bitarna är fyllda. Fäst ev samman ändarna med tandpetare. Krydda bitarna och bryn dem runtom i het panna.
  5. Lägg filén ovanpå potatisgratängen och låt den steka med de sista 20 min.
  6. Ta ut formen, ta upp filén som får vila övertäckt 5-10 min, täck även potatisgratängen. Dela filén till fyra bitar och lägg ovanpå gratängen.
  7. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.