Smakrik gorgonzola sätter extra piff på denna läckra paj som toppas med rucola och tunnskivade päron.
Instruktioner
- Dela smöret i kuber. Blanda smör och mjöl i en matberedare eller nyp ihop med fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylen ca 1 timme.
- Kavla ut degen eller tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in formen i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
- Skär purjolöken fint. Vispa ihop ägg och mjölk. Fördela gorgonzolan och purjolöken i det förgräddade pajskalet. Häll ägg och mjölkblandningen över. Toppa med grovhackade valnötter.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills fyllningen stannat, 35-45 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna något. Garnera med rucola och tunt skivade päron.
Publicerat den
2 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar