Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gothia-gryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God och enkel "allt i ett gryta" som vi åt hos min syster i Göteborg.

Ingredienser

Instruktioner

Dela potatisen i två delar. Skiva morötterna i slantar och sätt ner i en stor gryta tillsammans med potatisen. Bryn dom delade kycklingbitarna och krydda med spiskummin och ingefära och lägg ner i grytan. Klyfta den gula löken och bryn den med curryn och häll sen över vattnet. Klyfta paprikorna, skiva purjolöken, hacka vitlöken och chilifrukten och lägg ner allt i grytan. Sätt ner lagerbladen, smula hönsbuljongtärningen och häll sojan och kokosmjölken ner i grytan. Koka i ca. 20 min. Red av med maizena och vatten. Koka upp . Smaka av och salta ev.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.