Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotländsk lammgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan ta fläskkött om man hellre vill det

Ingredienser

Instruktioner

Smält 1 msk margarin i en stekgryta och låt det bli svagt brynt. Lägg i lökarna, purjon och selleritärningarna och bryn på svag värme c:a 10 minuter. Rör om då och då. Putsa köttet om så behövs och skär det i 2 cm stora kuber. Bryn margarin i en stekpanna. Lägg i köttet i omgångar och bryn det på alla sidor. Salta och peppra. Flytta över köttet till grytan. Tillsätt persiljekvistarna, lagerblad, pepparkorn. Vin, vatten samt morötter och sockerärtor. Låt grytan koka på svag värme i 30 minuter. Blanda vetemjöl med ett par msk vatten och häll i redningen under omröring. Låt grytan koka i 5 minuter till. Smaka av. Strö persiljan över och servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.