Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotländsk saffranspannkaka

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Måste ni smaka

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen. Stöt saffran i en mortel och lös det lite av mjölken. Blanda ner mjöl mjölk och saffran i smeten, tillsätt socker och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna och häll i smeten. Häll smeten i en smord ungssäker form. Grädda pannkakan i ugnen ca 15 minuter. Låt pannkakan svalna lite i formen innan den serveras. Serveras med sylt lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.