Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotlänsk saffranspannkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

En god och mättande dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och tillsätt riset, saltet och smöret och rör om, låt sjuda under lock i 10 minuter. Koka under tiden upp mjölken vid sidan om under omrörning. Tillsätt mjölken i riset och rör om sjud i ytterligare 40-50 minuter, rör ofta. Ta av kastrullen från plattan då det är färdigkokt. Vispa ihop grädden med vetemjölet och äggen till en slät smet. Blanda ner gröten. Mal eller finriv bittermandlarna. Rör ner den finmalda bittermandeln, honungen, saffranet, den hackade sötmandeln, vaniljsockret och kardemumman. Häll smeten i en smord djup ungnsplåt eller två ungnsformar eller liknande. Grädda i ugn på 200 grader i ca 25-35 minuter, det ska vara en fast pannkaka då det är färdigt.
  2. Servera den kall eller ljummen med salmbärs sylt eller hallonsylt och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.