Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gotlandsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 3 timmar 10 minuter
Skriv ut

Jag säger bara KLADDIGT men så gott bröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en stor bunke och smält den med det ljumma vattnet. Häll på sirap, socker och kryddor samt salt. Blanda i mjölet och låt jäsa i en timme. OBS! Degen är kladdig och ska vara så.
  2. Häll upp på väl smord plåt eller i långpanna och jäs1 timme. Grädda brödet i ugnens nedre del på 175 grader i en timme.

Kommentarer (1)

  • begeanka 31 oktober 2008

    Gotlandsbröd är min favorit tackar!!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.