Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott bakpulverbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

135 kalorier per skiva Det här irländska brödet görs på lättyoghurt. Degen behöver varken knådas eller jäsas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och gör en grop i mitten. Häll i yoghurten och blanda till en mjuk men inte kladdig deg.
  3. Stjälp upp degen på mjölad yta, knåda den lätt och forma den till en rund kaka. Platta till den något så att den blir ca 5 cm tjock.
  4. Lägg kakan på bakplåtspapper på en bakplåt, skär ett djupt kors med en kniv och grädda i 20-30 minuter tills brödet har fin färg och låter ihåligt när man knackar på undersidan.
  5. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vesslan26 24 april 2013

    Slängde i en blandning av frön och vart gott och enkelt. Var dock tvungen att öka tiden!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.