Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott bröd med oliver och rosmarin

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Smakrikt bröd

Ingredienser

Instruktioner

Kärna ur oliverna och hacka dem. Finhacka rosmarinen. Häll vattnet (50-gradigt) i en skål. Tillsätt jäst, salt,olivolja och mjöl. Spara litet till utbakningen. Arbeta till en lös och smidig deg och tillsätt rosmarin och oliver. Låt degen jäsa under duk 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar på mjölat underlag och forma till två runda bullar. Lägg dem på smord plåt. Strö över litet mjöl. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Ställ in bröden i ugnen och grädda i 20 minuter. Ta ut bröden och låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Syltans 5 maj 2009

    Ett väldigt gott bröd, rekommenderas

  • Sanjer 26 februari 2011

    Älskar det här brödet. Underbart till en soppa. Jag tycker om att ha lite hackade soltorkade tomater i också. Rekommenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.