Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott lite grovt bröd utan jäst

 
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Detta brödet gjorde jag i dag i stället för att köpa, på detta sättet är det både nyttigare och utan konstgjorda tillsatser. Tyckte själv brödet blev jättegott och kommer att fortsätta gör detta då det var så enkelt att baka och det smakar gott med bara bregott.

Ingredienser

Instruktioner

Mixa havregrynen till mjöl i matberedaren och lägg i mandlar, plommon och linfrö och fortsätt mixa till det är små bitar. Blanda ner salt, chili och bikarbonaten. Vispa äggen och blanda ner de torra ingredienserna och kvargen. Degen ska vara kladdig, blir den för torr tillsätt lite vatten åt gången medans du rör tills den blir kladdig. Lägg ett bakplåtspapper i en långform på ca 1,5 liter och häll i smeten, dekorera med havregryn om du vill. Grädda i 185 grader ca 55 minuter. Man kan blanda vilka fröer, nötter, kryddor eller torkade frukter som man vill. Byter du ut mjölet tänk på att vattnet mängden kanske behöver ändras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.