De färska morötterna ger en härlig gul färg på brödet.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Häll på kallt vatten, yoghurt eller filmjölk och olja. Rör om så jästen löser sig.
Blanda i salt och fiberhusk, låt det svälla 10 minuter.
- Grovhacka nötterna. Skala morot och palsternacka och riv dem fint. Blanda rotfrukterna, ägget och nötterna i degspadet.
- Tillsätt först hälften av mjölet, sedan resten i små portioner under tiden som maskinen arbetar degen. Degen skall arbetas kraftigt. Degen skall vara ganska kladdig.
- Ös upp degen i en smord avlång brödform. Går lättast att ösa med en sked som sköljs emellanåt i kallt vatten. Släta till ytan en aning, och strö över lite mjöl. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
- Grädda på 200 grader i 25-30 minuter.
För att glutenfritt bröd skall få bättre färg, kan det gärna bakas lite högre upp i ugnen än vanligt bröd.
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkara vara ett bra recept jag undrar bara en sak. Varför ska jästen lösas upp i kallt vatten ? Man brukar ju alltid ha fingervarmt till jästen. Hälsningar Anni
Tack för receptet :)