Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott och nyttigt glutenfritt bröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

De färska morötterna ger en härlig gul färg på brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på kallt vatten, yoghurt eller filmjölk och olja. Rör om så jästen löser sig. Blanda i salt och fiberhusk, låt det svälla 10 minuter.
  2. Grovhacka nötterna. Skala morot och palsternacka och riv dem fint. Blanda rotfrukterna, ägget och nötterna i degspadet.
  3. Tillsätt först hälften av mjölet, sedan resten i små portioner under tiden som maskinen arbetar degen. Degen skall arbetas kraftigt. Degen skall vara ganska kladdig.
  4. Ös upp degen i en smord avlång brödform. Går lättast att ösa med en sked som sköljs emellanåt i kallt vatten. Släta till ytan en aning, och strö över lite mjöl. Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  5. Grädda på 200 grader i 25-30 minuter. För att glutenfritt bröd skall få bättre färg, kan det gärna bakas lite högre upp i ugnen än vanligt bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • blipb 16 maj 2009

    Verkara vara ett bra recept jag undrar bara en sak. Varför ska jästen lösas upp i kallt vatten ? Man brukar ju alltid ha fingervarmt till jästen. Hälsningar Anni

  • Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.