Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott tillbehör- Champinjoner och lök

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Välj odlade vita champinjoner och små fina gula vårlökar på knippe, om säsongen tillåter, annars går det utmärkt med steklök. Riktigt gott tillbehör som funkar bäst om man inte krånglar till det så mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta receptet gånger antal middagsgäster!
  2. Skala löken om nödvändigt och se till att den är fin och utan rötter. Dela champinjonerna på hälften eller i 4 bitar.
  3. Stek i en liten kastrull eller stekpanna i smöret på relativt låg värme. Låt steka ca 30 minuter, eller tills löken är mjuk när man känner med sticka.
  4. Rör ner lite socker och höj värmen. Låt steka ytterligare 10 minuter.
  5. Peppra, salta och krydda gärna med någon form av vitlök. Se bara upp med kryddorna, smaken blir ganska stark om man råkar ta lite för mycket.
  6. Garnera med klippta örter och servera till - eller varför inte i, bara lägg i det på slutet precis när den ska serveras - grytor och gratänger, till grillat, potatisgratäng, sallader eller bara till tapas och plockmat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.