Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gottlandspannkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jätte god efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

Skölj riset. Lägg det i en stor kastrull med mjölk, grädde, salt och smör. Låt koka under omrörning. Låt koka under lock på svag värme ca 40 minuter. Rör om då och då. Låt gröten svalna . Tillsätt lite mer mjölk om den känns tjock. Skålla och skala mandeln. Hacka den fint. Blanda ner hackad mandel, saffran, ägg och socker i gröten. Smöra en rund form som rymmer minst 2 liter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg,30-35 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.