Här är en utmaning för den äkta gourmeten som vill bjuda en kär vän. Du steker försiktigt en rödtunga, lyfter på filéerna och fyller dem med en stuvning av sparris och räkor.
Instruktioner
- Servera med kokt eller pressad potatis och citronklyftor.
- Klipp bort fenorna och skrapa fisken på den ljusa sidan. Flå den mörka sidan genom att lossa skinnet vid stjärten och sedan rulla det runt kniven mot huvudet. Skär bort huvudet, dra ut inälvorna och skölj fisken.
- Vispa upp ägget och blanda ströbrödet med salt och peppar. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet. Bryn matfett ljusbrunt i en stekpanna och stek fisken sakta, 7-8 minuter på varje sida, så att den blir guldbrun.
- Skala räkorna och låt sparrisen rinna av, men spara spadet. Koka upp sparrisspadet med fiskbuljong. Rör ihop matfett och mjöl och red av buljongen.
- Runda av såsen med grädde och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt sparrisbitarna och räkorna.
- Lägg fisken på ett serveringsfat och skåra den längs ryggbenet. Vik upp filéerna på båda sidor och lyft bort ryggbenet. Fyll fisken med räkstuvningen, vik tillbaka filéerna och servera omedelbart.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar