Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gourmetfisk för två

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Här är en utmaning för den äkta gourmeten som vill bjuda en kär vän. Du steker försiktigt en rödtunga, lyfter på filéerna och fyller dem med en stuvning av sparris och räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med kokt eller pressad potatis och citronklyftor.
  2. Klipp bort fenorna och skrapa fisken på den ljusa sidan. Flå den mörka sidan genom att lossa skinnet vid stjärten och sedan rulla det runt kniven mot huvudet. Skär bort huvudet, dra ut inälvorna och skölj fisken.
  3. Vispa upp ägget och blanda ströbrödet med salt och peppar. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet. Bryn matfett ljusbrunt i en stekpanna och stek fisken sakta, 7-8 minuter på varje sida, så att den blir guldbrun.
  4. Skala räkorna och låt sparrisen rinna av, men spara spadet. Koka upp sparrisspadet med fiskbuljong. Rör ihop matfett och mjöl och red av buljongen.
  5. Runda av såsen med grädde och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt sparrisbitarna och räkorna.
  6. Lägg fisken på ett serveringsfat och skåra den längs ryggbenet. Vik upp filéerna på båda sidor och lyft bort ryggbenet. Fyll fisken med räkstuvningen, vik tillbaka filéerna och servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.